0

Over Tim en Paul

Over ons

Tim&Paul is in oktober 2014 opgericht door publiekshistorici Tim Streefkerk en Paul de Jong die elkaar leerden kennen tijdens studie aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit blog houden we bij wat er speelt in de Nederlandse erfgoedsector en in Nederland museumland. Via recensies, longreads en opiniestukken gaan Tim en Paul het publieke debat aan en duiden we met een hoofdletter D. Tim en Paul zijn het blog gestart vanuit de wens zelf een onafhankelijk platform te creĆ«ren waar wij over alles wat ons interesseert kunnen publiceren. Naast dit blog zijn Tim en Paul allebei actief als ZZP’er in de culturele sector.

Tim

Tim (1990) is geboren en getogen in Amsterdam met een klein uitstapje naar Amstelveen. Tim studeerde Geschiedenis en vervolgens Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af op een scriptie over de gezichten van Rembrandt in populaire cultuur. In 2014 werd hem het J.C.M. Warnsinck Fellowship bij Het Scheepvaartmuseum toegekend en deed hij onderzoek de impact en de herinnering aan een kleine zeeslag in 1781. Momenteel werkt hij op freelance basis voor verschillende culturele instellingen, waaronder het Airborne Museum in Oosterbeek.

Paul

Paul (1990) is geboren in Naarden, getogen in Almere en woont tegenwoordig op drie hoog in BoLo. Hij studeerde Nieuwe Geschiedenis en Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als museumgids in Het Scheepvaartmuseum, is mede-oprichter van stadswandelingorganisatie De Amsterdamse Loper en werkt op vrijwillige basis mee in het projectteam van Jonge Historici waar hij met name werkt aan organisatie van evenementen.

 

Tim en Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *